Ana sayfa Düşündürücü Sözler Düşündüren Bilmece Sözler

Düşündüren Bilmece Sözler

3436
0

Düşündüren bilmece sözleri sayfamızda karmakarışık anlamlarla dolu en güzel sözleri sayfamızda derledik. Okudukça keyif alacağınız sözlerde eğleneceksiniz. Bu ve buna benzer sözleri yorum olarak sayfamıza yazabilirsiniz.

Düşündüren Bilmece Sözleri

1) Dün yarın olsaydı, Bugün Cumartesi olurdu diyen adam bu sözü hangi gün söylemiştir.

Cevap: Bu bilmecenin cevabı Pazartesi günüdür.

2)Şuan saat 3:35. Eğer saatimiz, saat yönünün tersine 90 derece döndürülürse saat kaç olur?

Cevap: 12’20 dir.

3) Mehmet’in babasının 5 oğlu var. 4’ünün isimleri sırasıyla Fefe, Fifi, Föfö, Fufu ise 5.çocuğun adı nedir?

Cevap : 5. ise Mehmet’in kendisidir.

4) İki kişi 5 el satranç oynadı. İkisi de aynı sayıda oyun kazandı ve hiç beraberlik olmadı. Bu nasıl olabilir?

Cevap: Başka kişilerle oynarlarsa ancak mümkün olabilir.

5) Sana ait olmasına rağmen, başkalarının senden daha çok kullandığı şey nedir?

Cevap: İsminiz 🙂

6)Jennifer’in babasının 5 Kızı var. 1.Lala 2.Lele 3.Lili 4.Lolo Mantık sırasını sakın kaçırmayın 5’inci Kızının ismi nedir?

Cevap: Jennifer

7)Beni yan çevir, ben her şeyim. Beni ortadan kes, ben hiçbir şeyim. Peki, ben neyim?

Cevap: 8 Rakamı yana çevirirseniz sonsuzluk ortadan keserseniz 0 rakamı

8)Bir çoban varmış çobanın yanında bir kurt, bir ot, bir de koyun varmış. Nehirden sal ile karşıya geçecekler. Kurdu geçirirse koyun otu yer, otu geçirirse, kurt koyunu yer, koyunu kurt, otu da koyun yemeden nasıl karşıya geçerler. ( sala 2 kişi binebilir. )

Cevap: ilk koyunu geçirir sonra otu geçirir koyunu alır kurdu karşıya geçirir sonra koyunu da geçir ve yoluna devam eder.




Güzel Bir Söz Sende Yaz, Paylaşalım :)

Please enter your comment!
Please enter your name here